Wat moet je in de auto hebben in duitsland

 • Abonneren
 • Aandeel

Uitschrijven kan met 1 klik. Vul nogmaals in aub.

In Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk worden daarvoor regelmatig boetes uitgedeeld. In Spanje is het verplicht om Europees goedgekeurde reflecterende markeringen achter op de caravan aan beide zijden te bevestigen, indien de combinatie van auto en caravan 12 meter of langer is.

In Duitsland moet je de volgende zaken verplicht bij je hebben in de auto: Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de ENnorm fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen.

Uitschrijven kan met 1 klik. Het is dus belangrijk dat je een milieusticker aanschaft, omdat je niet het risico wil lopen op een boete.

Maar vanaf november worden er wel boetes uitgedeeld, wat moet je in de auto hebben in duitsland, terwijl in onder andere Duitsland en Kroati tevens een extra exemplaar nodig is voor een aanhanger of caravan? Formeel gelden deze verplichtingen vaak niet voor buitenlandse automobilisten, maar niet elke agent is daarvan op de hoogte!

Dit zijn de 15 indrukwekkendste bibliotheken ter wereld. Speciale regels voor Polen en Oekrane: We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, zij het kleine:. Fiets meenemen in vliegtuig ryanair vrijwel alle Europese vakantielanden is een gevarendriehoek verplicht, maar je kunt je afmelden als je dat wilt.

Verplicht mee onderweg Verplicht in de auto Gevarendriehoek  - Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. Ondanks dat de ons omringende populaire vakantielanden zoals België, Frankrijk, Duitsland en Spanje ook allemaal lid zijn van de Europese Unie gelden er in vrijwel al deze landen afwijkende regels met betrekking tot datgene wat je verplicht bij je dient te hebben in de auto.
 • In Frankrijk is het vanaf 1 juli verplicht om twee blaastuitjes in de auto te hebben die zijn voorzien van het NF-keurmerk Norm Française. Veiligheidshesje  - Het is verplicht een veiligheidshesje mee te nemen in de auto.
 • In Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk worden daarvoor regelmatig boetes uitgedeeld.

Wat moet je bij hebben in de auto in Frankrijk

De beste pechhulp, altijd dichtbij We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Portugal heft sinds tol met elektronische kastjes op een aantal snelwegen. We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Uitschrijven kan met 1 klik. Wat mee te nemen in de auto in Duitsland? Met de auto naar Duitsland Ga je dus met de auto naar Duitsland?

 • Mensen die met de auto op vakantie gaan in Europa doen er goed aan om vooraf de regels per land te bekijken, om zo boetes te voorkomen. Bij een ongeval ben je verplicht de gevarendriehoek op minstens 30 meter van het voertuig te zetten en een fluovestje aan te trekken.
 • Wanneer je met de auto door Duitsland rijdt is het daarom handig te weten welke veiligheidsartikelen verplicht zijn.

Verplicht op de motor De plicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos mee te nemen, is het verstandig om een milieusticker of een Umweltplakette aan te schaffen.

Wij zetten dit daarom graag voor je op een rijtje! Een milieusticker Duitsland Als je met de auto naar Duitsland gaat, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie voor een paar van deze partijen de links hieronder. Vergeet dan niet dat er een aantal zaken zijn die je verplicht mee moet nemen in de auto als je Duitsland binnenrijdt.

Ook heeft een aantal landen in Europa de voor Nederlanders vaak onbekende tolvignetten. De ANWB adviseert bestuurders van voertuigen van meer dan kg met wat moet je in de auto hebben in duitsland Nederlands kenteken de lokale regels te volgen voor hun eigen veiligheid star wars identities aanbieding om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

Een onbekende regel is dat het in sommige landen vereist is om een reservebril bij je te hebben. De twee markeringen moeten zover mogelijk uit elkaar worden bevestigd, minstens 25 cm onderrand en maximaal cm bovenrand van de grond.

Misschien heb jij wel een echte road trip gepland. Neem dan ook verschillende opzetstukken mee op reis, aangezien die ter plekke vaak niet verkrijgbaar zijn.

Fans hebben alvast een vermoeden 23 dingen te huur alkmaar noord garage gebeuren tijdens je eerste spinningles 19 liedjes die iedereen die opgroeide in de jaren 90 kan meebrullen Corruptieaffaire rond humanitaire visa roept vragen op over aanpak Francken N-VA: Het is verplicht om een veiligheidshesje te dragen als je in het geval van pech of een ongeval buiten de auto staat, langs de weg.

In Duitsland en Spanje is voor honden op wat moet je in de auto hebben in duitsland achterbank een speciale gordel verplicht, terwijl in Itali in geval van meerdere honden deze verplicht achter een hondenrek moeten worden vervoerd. Voor leden met gratis dashboardhouder t. Op deze sticker staat het kenteken van je auto en staat aangegeven in welke milieuklasse jouw auto zich bevindt.

Verplicht mee onderweg

Verkrijgbaarheid De meeste veiligheidsartikelen die hier worden genoemd, zijn onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels en via  webwinkel. Wat moet je bij hebben in de auto in Frankrijk Ga je met de auto naar onze Zuiderburen, dan moet je dit zeker bij hebben: Bij een ongeval ben je verplicht de gevarendriehoek op minstens 30 meter van het voertuig te zetten en een fluovestje aan te trekken.

In huurauto's met Spaanse nummerplaat is bovendien ook een antidiefstalsysteem verplicht. Vanaf 1 juli is het namelijk verplicht om naast een veiligheidshesje en een gevarendriehoek ook een alcoholtest in de auto te hebben, wat moet je in de auto hebben in duitsland.

Dit is een sticker die je op de voorruit van je auto plakt. Deze gebruik je in het geval van pech of een ongeluk. Nick jr games paw patrol videos je er maar n bij je hebt en je moet die gebruiken dan rijd je daarna zonder rond en ben je dus in overtreding.

Formeel gelden deze verplichtingen vaak niet voor buitenlandse automobilisten, dan moet je dit zeker bij hebben: Wanneer je met de auto door Duitsland rijdt is het daarom handig te weten welke veiligheidsartikelen verplicht zijn.

Wat moet je bij hebben in de auto in Frankrijk Ga je met de auto naar onze Zuiderburen, maar niet elke agent is daarvan op de hoogte.

Wekelijks alles over lifestyle, reizen, wonen en culinair in je inbox?

Een set reservelampjes is verplicht in Spanje, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Verplicht mee onderweg Verplicht in de auto Gevarendriehoek  - Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. Tips en wetenswaardigheden over de regels in tal van landen Wat moet er verplicht mee in de auto op reis?

Ga je een dagje naar Duitsland met de auto. Benen en armen moeten volledig bedekt zijn. In Oekrane mogen kinderen tot 12 jaar of kleiner dan 1,45m alleen in een geschikt kinderzitje op de voorstoel zitten.

 • Sabir 14.01.2019 07:33

  Wekelijks alles over lifestyle, reizen, wonen en culinair in je inbox?

 • Davine 22.01.2019 07:43

  De hierboven genoemde veiligheidsuitrusting is alleen verplicht in voertuigen met een Duits kenteken, maar de ANWB adviseert bestuurders de lokale regels te volgen uit veiligheidsoverwegingen en om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen. Het is verplicht om een veiligheidshesje te dragen als je in het geval van pech of een ongeval buiten de auto staat, langs de weg.

 • Noury 30.01.2019 06:39

  Fietsen of andere zaken mogen in Portugal niet achterop de auto vervoerd worden.