Rijden met buitenlands kenteken in nederland

 • Abonneren
 • Aandeel

En dan zou ik dus een fiscale heffing krijgen omdat ik toevallig het stuur overnam omdat mijn Franse lady even onwel was geworden? Maar als je wordt aangepakt, kan het alsnog te betalen BPM-bedrag in de duizenden lopen €

Toch denk ik dat ze wat moeilijker gaan doen als je wekelijks dit soort "grappen" uithaalt en er ook op word gecontroleerd. Een van de personen kon bewijzen dat hij veel van zijn tijd in Duitsland doorbracht, en dat was toen OK.

Die post ging over de twee-weken-vrijstelling voor een huurauto. Je kan namelijk ook gewoon een eigen auto aanschaffen. Van mijn kant ziet de situatie er in het kort zo uit: Ik keur onder de volgende voorwaarden goed dat er vóór aanvang van het weggebruik in Nederland met een vóór een bepaalde periode in een ander land gehuurd of geleased motorrijtuig bij de aangifte BPM direct een verzoek om teruggaaf bij export kan worden ingediend.

Ja maar die situatie is duidelijk een andere! Log in Recente berichten. Dat maakt echter niet dat Nederland het recht heeft om vrij verkeer te verhinderen of zicht te bemoeien met zaken in de rijden met buitenlands kenteken in nederland. Je hebt dan een periode waarin de auto moet zijn ingevoerd. Ieder moet zijn voertuig laten registreren in de lidstaat waar hij zijn gewone verblijfplaats heeft.

Voorwaarden voor vrijstelling bpm en mrb bij kort gebruik

Als je wordt betrapt met een auto op bijvoorbeeld Duitsch kenteken wordt je meestal gewaarschuwd om die zo snel mogelijk aan te geven en BPM af te dragen. Er heeft hier jarenlang een Frans stel in de straat gewoond. Ik heb het nu in totaal 3 keer meegemaakt in 4 jaar.

Je mag dus als Nederlander best in een huurauto met buitenlands kenteken rijden, maar niet langer dan Als je in het buitenland een auto hebt gehuurd en er mee naar Nederland komt. Bij een "Ochtend Gloren" kom je er in ieder geval niet zo makkelijk mee weg, weet ik uit eigen ervaring Klopt helemaal, het mag gewoon niet.

Het zou dan puur voor enkele jaren gelden om rond te rijden met een PT kenteken. Ik neem aan dat je eigenlijk of het grootste deel van het jaar in Nederland woont.

Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden, rijden met buitenlands kenteken in nederland. Ik ben gewoon op opzoek naar een manier waardoor ik ook relatief goedkoop auto kan rijden Dan ben je gewoon verzekerd en de auto staat ook op jou naam. Tip Als u aan de voorwaarden voldoet maar geen vergunning heeft aanvraagd, kunt u alsnog een vergunning aanvragen en krijgt u geen naheffingsaanslag met een boete.

Weet jij het antwoord?

Aan jou de keus En ging hierbij zeer creatief te werk. Goh, dit bevestigt maar weer eens mijn stelling dat iedereen gelijk behandeld wil worden, behalve als dat lastig is voor hem zelf Blijft over het "illegaal" rijden, met als risico dat je gepakt wordt en met een boete en naheffing van meerdere duizenden Euro geconfronteerd wordt.

Ik stel hierbij de volgende voorwaarden: De auto is van me zus die op bezoek isin nederland Graag U reactie's Gr Niyoo. Lullig, maar als ik de link van Robin erop nalees hoeft dat niet. De in de huur- of leaseovereenkomst genoemde huur- of leaseperiode wordt geacht de gebruiksperiode in Nederland te zijn. Ik had het idee dat een auto die langer dan een paar weken gebruikt wordt in Nederland ingevoerd moet worden, maar niets vreemds. De auto rijden met buitenlands kenteken in nederland daarna terug naar de leasemaatschappij.

Account Options

Vervolgens briefje gestuurd naar beide instanties, waarbij we tot op heden nog op antwoord wachten Quote Byte Zoals bekend is het rijden met een buitenlands kenteken in Nederland, door een Nederlands ingezetene niet toegestaan.

Als ik even mag inhaken op dit onderwerp Waarschijnlijk wordt het een ander verhaal als ze vermoeden dat er fraude in het spel is Wat wij fraude noemen en wat ze bij de Douane fraude noemen, ligt ook nogeens mijlenver uit elkaar. Nu is het slechts 3x in 4 jaar geweest.

 • Maakt niet uit van wie die auto is; anders zou het wel erg leuk zijn om iemand in Duitsland een auto voor je te laten kopen en daarmee hier 'belastingvrij' rond te rijden.
 • Precieze bedragen zijn lastig te noemen, dat verschilt van geval tot geval.
 • Ik stel hierbij de volgende voorwaarden:
 • Buitenlandse werkgever Als u in dienstbetrekking bent bij een bedrijf in het buitenland, kunt u een vergunning aanvragen om met een auto op buitenlands kenteken ook in Nederland te mogen rijden.

Toch blijft het een rare situatie want stel mijn oom uit Duitsland is hier met de auto en we gaan naar een bruiloft en dan mag ik niet eens voor BOB spelen terwijl ik alleen maar met hem naar mijn huis rij, rijden met buitenlands kenteken in nederland.

Mijn eerdere links geven duidelijk aan wat wel en niet mag dus wat de uitzonderingen zijn. Heb ik vorig jaar zelf meegemaakt en is voor de douane geen probleem Waarschijnlijk heb je gewoon mazzel gehad.

Je kunt ook op Rechtspraak. Je hebt dan een periode waarin de auto moet zijn ingevoerd. Alleen maar in het geval, dat je in een ander land ingezetene bent.

Woon je echter in Nederland dan mag het gewoonweg niet. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag.

Over de Belastingdienst

Klopt helemaal, het mag gewoon niet. Men heeft geen antwoord, dat weten we allang, maar ze kunnen op z'n minst reageren Nee, als ze zelf ook in de auto zit mag het wel. AWM 27 november

Ik kan niet als Nederlander zomaar een buitenlands nummerbord op mn auto zetten dat daar komen de schutters wel een verschil en dat is waar jouw artikel over gaat.

In dat geval wordt de BPM over de verlengde periode nageheven zonder boete. Ik zou me er geen zorgen om maken.

 • Adolf 09.03.2019 08:02

  Mijn eerdere links geven duidelijk aan wat wel en niet mag dus wat de uitzonderingen zijn.

 • Martika 19.03.2019 10:30

  Gevalletje van helaas pindakaas Reageren Reageren met quote. BPM is echter ook verschuldigd bij aanvang van het weggebruik in Nederland - van een in het buitenland geregistreerd voertuig - als u in Nederland woont natuurlijk persoon of rechtspersoon.

 • Nerissa 21.03.2019 15:00

  Bij een "Ochtend Gloren" kom je er in ieder geval niet zo makkelijk mee weg, weet ik uit eigen ervaring. Je hebt trouwens minstens 3 opties