Spijt van geen tweede kind

  • Abonneren
  • Aandeel

Mensen vinden toch al gauw dat je je zegeningen moet tellen en blij moet zijn met iig één kind. Ik zie het nu terug volledig zitten en kan niet wachten om alles al klaar te hebben tegen augustus!

Geprobeerd om een pleegkind te nemen maar het bureau waar wij in gesprek waren werkte zo chaotisch en ongestructureerd dat wij er maar van afgezien hebben.

Moeders die zich grote zorgen maken over hun kind, door bijvoorbeeld langdurige of ernstige gedragsproblemen een onhandelbaar kind bijvoorbeeld. Ik wist dat we met 1 kind ook gelukkig waren en ook zouden zijn gebleven.

Dat heb ik niet Ik denk dat er wel veel meer mensen zijn die soms echt wakker liggen van de vraag wel of niet nog een kindje.. Relaxed op reis met de baby, kan dat? Natuurlijk een andere kwestie als je in armoede zou leven he.

Ik ben ook veel minder van de wereld geweest rond de bevalling en nu alweer helemaal mezelf. Mag ik even huilen. Ja, dan is het kindje niet welkom, zat redenen. Tja, je kan ze aanpassen in sterkte, wat is het en wat kun je er zakelijk mee doen. Er blijft zo'n totaal niet redelijk of op verstandige argumenten gebaseerd gevoel dat het gezin toch nog niet compleet is.

En een derde kan er ook nog bij!? En zie ik een tweede dus eigenlijk nu even niet zo zitten, spijt van geen tweede kind.

Ik denk dat er veel meer moeder zijn die dit soort gevoelens hebben.
  • Wanneer is een kind wettig of onwettig?
  • Zorgen ook financieel waren er van het begin af aan al en toch, en toch en toch het was mijn kind.

De praktijk

Uiteindelijk zijn we er maar gewoon voor gegaan, ons zoontje wordt zaterdag 3, en ik ben 37 weken zwanger van de tweede. Ik denk dat er veel mensen zijn die het zwaarder hebben gehad dan ik, maar ik heb mijn portie gehad en zal nog meer krijgen.

Doe je alles nog wel zo gemakkelijk met twee kinderen. Van Youme In Zwanger worden. En anders is er altijd nog de opvang, mijn gastouder was ook zeer flexibel, dus daar bracht ik zoon weleens onder en nam verderop in de week een paar uurtjes vrij.

Niet omdat ze niet van hun kind houden, maar omdat ze niet uit het juiste hout zijn gesneden om moeder te zijn.

  • En hoe ouder je wordt, hoe meer twijfels er natuurlijk bij komen.
  • De persoon met wie je de kinderen hebt is het allerbelangrijkste.

Maar je bent natuurlijk wel weer je vrijheid kwijt die je nu net aan het krijgen bent, spijt van geen tweede kind. Toen ze vier maanden oud was kreeg ik gelukkig weer een baan en mijn man uiteindelijk ook. Ik ben ervan overtuigd dat niemand zich op voorhand kan voorstellen hoe het is om spijt van geen tweede kind kinderen te krijgen. Soms is het lastig om in n keer weer je draai t….

Ik weet dat ik er later mss spijt van heb als er geen tweede komt dus gaan we er ineens voor. En je bent relaxter bij de 2de h. Count zoete aardappel koken voor bakken blessings enzo? Ik herken ook helemaal dat ingeklemde gevoel!

Moeder worden

Hier ook flinke twijfel dus. Mijn verstand zegt nl zowel 'doe het niet, het is goed zo' als 'doe het wel, na die eerste tropenjaren ben je superblij met 2 kids'. Maar ik heb besloten mijn kop in het zand te steken en te genieten van het Nu, in plaats van al huilen over Morgen.

Bij een eerste kind wist je waarschijnlijk niet waar je de tijd vandaan moest halen om berhaupt te douchen. Er zijn zoveel facetten aan de situatie. De 1e is nu net 2,5 dus als de 2e geboren word dan is hij 3 jaar en 2 maanden.

Dat meen je toch niet echt. Maar ook ik wist dat ons 2de dochtertje volkomen gezond zou zijn. Aan kinderen zit je meteen spijt van geen tweede kind voor de rest van je leven vast.

VIVA op social media

Ik heb spijt van het hebben van kinderen, want ik was nog niet klaar 23 , en omdat ik veel te egoïstisch ben om me andermans gevoelens aan te trekken. Ik heb veel spijt van alle energie die ik in haar opvoeding heb gestoken. Als het mijne gehandicapt was, zou ik misschien spijt van mijn keuze hebben maar goddank is dat niet het geval, ik geniet al acht jaar van een goed gelukt meisje en als ze door een ongeluk gehandicapt wordt, denk ik niet dat ik alsnog spijt zal hebben, daarvoor houd ik al te veel van haar.

Het is niet mijn verlangen; naast mijn fulltime baan vind ik het fijn om thuis te zijn voor de kinderen. Ik kan me nog herinneren dat ik op een OO-meeting iemand hoorde vertellen over dat haar jongste naar de brugklas ging en dat het allemaal zo druk was.

  • Of je nu gehandicapt bent of niet.
  • Relaxed op reis met de baby, kan dat?
  • Maar zelf 'spijt' hebben van je kind, nee, dat is voor mij onmogelijk.
  • Och er is geen haar op mijn hoofd die daar spijt van heeft of heeft gehad.

Het is zeer ernstig. Het liefst wil ik van beiden geen seconde missen: Alleen blijkt het in de praktijk mee te vallen, ik had vroeger nooit het gevoel van liefde en vervulling wat spijt van geen tweede kind erbij krijgt meegerekend. Sta stil bij je verdriet, en dat doe je al door het hier op te schrijven geef het die aandacht die erbij hoort en laat het dan los en tel je zegeningen. Er bestaat een Toppic over ouders met een bewuste keuze voor 1 kind. Wij hebben allebei een eigen bedrijf en dus ook erg druk.

Er zijn moeders, die achteraf spijt hebben dat ze een kind of meerdere kinderen hebben recept aardappelsalade jamie oliver.

VIVA nieuwsbrief

In mijn hoofd hoorde ik de hele tijd een stemmetje: Sterker nog ik was er juist altijd van overtuigd dat ik geen kinderen wilde, juist omdat ik haarscherp alle nadelen daarvan zag. Wat Kaaskopje schrijft, klopt wel: Heb je iemand in je omgeving waar je hier eens over kan praten?

Eenmaal zwanger waren al onze twijfels vergeten. Nu is zij bijna 17 maanden en een schattig lief meisje met wel een hels temperament. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog wel eens een moment gehad heb in de opvoeding van mijn oudste zoon dat ik niet in staat leek te zijn het ventje nog graag te zien, spijt van geen tweede kind, dat hij zo veeleisend was.