Tot hoe laat kan je auto overschrijven

 • Abonneren
 • Aandeel

Vervolgens voer je de postcode in van de omgeving waar je een adres zoekt om de auto over te laten schrijven. Op het postkantoor ontvang je een vrijwaringsbewijs.

Lakbeschadigingen zijn dan bijvoorbeeld niet te zien. De medewerker van het bedrijf vraagt u een wilsverklaring te tekenen. Kentekencard op creditcard formaat  Je krijgt je nieuwe kentekenbewijs thuisgestuurd. Auto overschrijven op zondag? De openingstijden van een postkantoor zijn gelukkig ook op de website van PostNL terug te vinden. En tot hoe laat is overschrijven van je auto mogelijk?

Het is belangrijk om de complete tenaamstellingscode goed te bewaren. Share on Twitter Tweet. Hiermee geeft u het bedrijf toestemming om het voertuig op uw naam te zetten. Men heeft dan een RDW erkenningsschild. Lakbeschadigingen zijn dan bijvoorbeeld niet te zien? Daarom leg ik hieronder uit welke stappen u dient te ondernemen en welke documenten u daarbij nodig heeft.

 • Door dit rapport te sluiten of door onze website te blijven gebruiken, weten we dat u hiermee akkoord gaat. In het kentekenregister is dan bij het kenteken een zogenaamd verstrekkingsvoorbehoud geplaatst.
 • In veel gevallen tref je deze aan in een Primera, een Bruna of een supermarkt.

Weet jij het antwoord?

Je hebt deze nodig als je je voertuig wilt verkopen, inruilen, uitvoeren, schorsen, of slopen. Om de auto te kunnen overschrijven op zondag is het nodig om een postkantoor te bezoeken. Tegenwoordig zijn er geen officiële postkantoren meer dus je moet naar een zogeheten postpunt of businesspoint om je auto over te schrijven.

Je krijgt het nieuwe kentekenbewijs dus niet meteen mee. Ontvang direct de waarde van uw auto met onze handige tool! Ik heb de tenaamstellingscode en kentekenpas?

Kun je de auto niet overschrijven op zondag. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, ook toekomstige boetes zullen voor rekening van de verkoper blijven. De plicht om de auto WA te verzekeren blijft dan bij de verkoper tot hoe laat kan je auto overschrijven, and hiking routes are also available here. Het is eenvoudig om te controleren of de garage of dealer waar je de auto koopt door het RDW is.

Let even op dat het niet mogelijk is om een kenteken over te schrijven bij elk loket. De eerste 4 cijfers staan op het  schriftelijke bewijs van de transactie terwijl de andere 5 op het kentekenbewijs staan.

Doe RDW Kenteken Check nu!

Dat is niet juist. Share on Pinterest Share. Als je een auto koopt bij een garage die ook een rdw-keuringsstation is, dan kan het gelijk bij de garage. Het formulier wordt geladen.

Zonder papieren kun je de auto niet op iemand anders naam krijgen en de auto niet verkopen. Hieronder beschrijven we wat je moet doen als je een auto koopt van een garagebedrijf. Strikt genomen is deze zin niet juist, de informatie kan ook van pas komen voor iemand die zijn of haar auto wilt verkopen.

Echter, het is juist om te zeggen dat het tot hoe laat kan je auto overschrijven overgeschreven moet worden. Ik zou aanraden om de overschrijving samen te doen.

Veelgestelde vragen

In Nederland zijn er een aantal manieren om een voertuig te kopen. In dit geval geef je het tenaamstellingsbewijs deel 1B en het overschrijvingsbewijs deel 2 of kopie deel 3. Het komt voor dat de auto in goed vertrouwen met papieren en al wordt overgedragen aan de koper, zodat deze de auto op een later tijdstip kan overdragen.

Het kan ook zijn dat deze het kentekenpasje  mee moet nemen met de tenaamstellingscode. Share on Google Plus Share. We zullen cookies gebruiken om onze website te optimaliseren ten behoeve van de bezoeker.

Ontvang direct de waarde van uw auto met onze handige tool. Dat is niet tot hoe laat kan je auto overschrijven. Meer informatie en mogelijkheid om direct uw schorsing te regelen vindt u op deze pagina: Maar hoe zit het dan met de overschrijving.

Door de onderstaande link aan te klikken kom je op de website van PostNL. Of neem contact op met de RDW Klantenservice via telefoonnummer 07 In dat geval dien vragen over de eerste wereldoorlog de volgende documenten te vragen:.

Het kenteken overschrijven: wat is daar voor nodig?

Dit kan alleen als je 18 jaar of ouder bent en in Nederland woont. Voertuig met een papieren kentekenbewijs: Pakketten binnen Nederland Pakketten van en naar het buitenland Briefpost, rouwpost of bewaar-, verhuis- of doorzendservice Overig.

Het kenteken op naam zetten verschilt omdat op dit moment twee verschillende soorten kentekenbewijzen in omloop zijn.

Waar laat ik mijn auto overschrijven. Vervolgens wordt het kenteken op een andere naam gezet. Als je een auto koopt bij een garage die ook een rdw-keuringsstation is, dan kan het gelijk bij de garage.

Je moet dan alleen even zoeken naar een open postkantoor bij jou in de buurt om het kenteken te kunnen overschrijven op zondag.

 • Danique 24.02.2019 08:31

  In dit geval geef je de kentekencard en de volledige tenaamstellingscode.

 • Raven 28.02.2019 22:38

  Of neem contact op met de RDW Klantenservice via telefoonnummer 07 In het verleden kreeg je na auto overschrijving en het kenteken direct een officieel kentekenbewijs mee.

 • Sharonne 03.03.2019 03:11

  Een auto overschrijven op zondag is wel mogelijk, maar het kan wel zijn dat je er een stukje voor moet rijden.