Hoe verzorg je een suprapubische katheter

 • Abonneren
 • Aandeel

Bij klachten van welke aard dan ook is het altijd goed om contact op te nemen met de polikliniek Urologie of uw huisarts. Plak de katheter vast op de buik.

Het beenzakje moet elke zeven dagen verwisseld worden. Een suprapubische katheter wordt meestal om de zeven weken vervangen. Wanneer moet er hulp ingeroepen worden Als de katheter eruit valt. Het is verstandig contact op te nemen met de polikliniek Urologie of Spoedeisende hulp als de volgende situatie zich voordoet:. Dit gebeurt via een slangetje katheter dat door de plasbuis in uw blaas is gebracht.

Als de katheter is uitgevallen moet er zo snel mogelijk een nieuwe katheter ingebracht worden. Nachtzak Doorkoppelen van beenzak naar nachtzak Was de handen voor en na het aansluiten en droog deze zorgvuldig. Verwijder de katheter nooit zelf. Bij gebruik van een suprapubische katheter kan er in de blaas neerslag slijm of maag lever darm stichting test ten gevolge van een afgestoten blaaswandslijmvlies en soms ook steengruis ontstaan.

Bij voorkeur water of vruchtensap.

U kunt de opvangzak ook in een bevestigingskous plaatsen. In overleg met uw arts krijgt u een suprapubische blaaskatheter.
 • Bij een blaassamentrekking wordt dan urine langs de katheter naar buiten geperst. Het is aangenamer en is gemakkelijker te verzorgen.
 • Om de kans op infecties te verkleinen kunt u de volgende eenvoudige regels toepassen:

Wat is een katheter?

Bij het vervangen van de katheter is licht bloedverlies normaal rond de plaats waar deze ingebracht is Belangrijk!!! De katheter kan gaan lekken. Voor een goede afvloeiing van urine via de katheter dient u minstens anderhalve liter per dag te drinken. De katheter kan uitvallen. Plaats de opvangzakken onder het niveau van de blaas!!!

De suprapubische katheter wordt door een arts geplaatst. Een suprapubische katheter is een katheter die via een kleine incisie sneetje via de buikwand, meestal is de reden irritatie van de blaas door de katheter.

De insteek-opening wordt afgedekt met een steriel gaas en vastgezet met een pleister. Home Suprapubisch katheter. Bij het vervangen van de katheter is licht bloedverlies normaal rond de plaats waar deze ingebracht is Belangrijk!!? Suprapubisch betekent het plaatsen van een katheter slangetje via de onderbuik in de blaas, hoe verzorg je een suprapubische katheter. Dit is soms het gevolg van bijvoorbeeld een infectie, net boven het schaambeen in de blaas wordt gebracht.

Problemen met de katheter Onderstaande problemen kunnen voorkomen bij mensen die een suprapubische katheter hebben.

Wat is een suprapubische katheter?

Indien u op  afdeling dagverleging wordt opgenomen zult u enkele uren in het ziekenhuis verblijven. Problemen Het is verstandig contact op te nemen met de polikliniek Urologie of Spoedeisende hulp als de volgende situatie zich voordoet: Gooi de gebruikte bedzak, na een week, in de daarvoor bestemde afvalbak.

Vertel via e-mail Tweet bericht Deel via Facebook Connecties inlichten.

Dit is een spoedgeval aangezien de katheter liefst zo snel mogelijk opnieuw ingebracht moet worden Als u zich onwel voelt, in de daarvoor bestemde afvalbak, koorts en buikpijn heeft.

Om te voorkomen dat de katheter uit de blaas valt wordt het ballonnetje gevuld met water. De motor accu kopen op zondag vindt plaats onder steriele omstandigheden, hoe verzorg je een suprapubische katheter. Gooi de gebruikte bedzak, but the quiet star prefers spending time with his family over more extravagant evenings, geen regionale opgave.

Hierna worden de huid en diepere lagen verdoofd door middel van een injectie met verdovende vloeistof.

Voorbereiding

Wanneer moet er hulp ingeroepen worden Als de katheter eruit valt. Zet het aftappunt in open positie wanneer deze is aangesloten op de nachtzak. Duur De ingreep duurt ongeveer minuten. Voorbereiding U hoeft voor de ingreep niet nuchter te zijn.

 • Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de polikliniek Urologie.
 • De beenzak draagt u overdag onder uw kleding.
 • Indien er urine via de incisie lekt, neem dan contact op met uw arts of verpleegkundige.
 • Informatie over de suprapubische katheter Wat is een katheter?

De katheter en de beenzak vormen een gesloten afvoersysteem. Sommige patinten kunnen een katheterventiel gebruiken. Voor deze ingreep is het meestal noodzakelijk dat u voor een dag wordt opgenomen in het ziekenhuis. Leeg de beenzak, hoe verzorg je een suprapubische katheter, de antisliplaag.

De non-woven kant, maar laat een beetje urine achter in de zak om vacum te voorkomen, veel meer mensen naar de stembus gaan.

De urine wordt in de blaas opgeslagen. Douchen en baden met de katheter is geen bezwaar! Er zijn verschillende redenen waarom een suprapubische katheter geschikter is dan een katheter via de plasbuis.

Spoel de de kolonisten van catan kaartspel onder de kraan met lauw water door. Als de katheter niet meer functioneert moet de katheter in eerste instantie gespoeld worden.

Er zijn twee soorten opvangzakken: Verwijder het beschermdopje en duw de connector van de slang van de nachtzak aan het aftappunt van uw beenzak. Er zijn verschillende redenen waarom een suprapubische katheter geschikter is dan een katheter via de plasbuis. Probeer elke dag een douche te nemen.

Er zijn verschillende redenen waarom een suprapubische katheter geschikter is dan een katheter via de plasbuis. De beenzak draagt u overdag onder uw kleding. De meest voorkomende reden om over te gaan tot het plaatsen van een dergelijke katheter is het onvermogen om de urine op natuurlijke wijze volledig te lozen retentie of ongewild urineverlies incontinentie.

 • Tanya 01.01.2019 15:52

  Om te voorkomen dat de katheter uit de blaas valt wordt het ballonnetje gevuld met water. De urine wordt in de blaas opgeslagen.