Paashaas knutselen met mandje

 • Abonneren
 • Aandeel

Kies een afbeelding uit die jij leuk vind, klik op de afbeelding om deze groter te zien. Vouw een rondje van de paashaas en plak dit vast.

Smeer de achterkant van de "mand" in met lijm en vouw de Paashaas er om heen. Knip een reep van het crêpepapier en maak hier een strik van, niet de strik vast in het midden en plak de strik onderaan de doos aan de voorkant. Kies een afbeelding uit die jij leuk vind, klik op de afbeelding om deze groter te zien. Klik op de voorbeelden links, en print deze uit op stevig papier, let op dat je het kuiken op geel papier uitprint.

Wat het extra leuk maakt, is om voor iedereen in het gezin zo'n mooi paasplacemat te maken.

Links zie je twee voorbeelden, zo kunnen de kaarten eruit komen te zien. Klik rechts op de afbeelding en print deze uit, paashaas knutselen met mandje. Doe dit met alle vouwblaadjes. Vouw paashaas knutselen met mandje grijze gedeelten naar binnen en vouw ook de gedeeltes van de stippellijn om! Goed laten drogen en kleur dan de bloemen met stiften of ook met wat verf. Bovendien is de paastafel dan mooi versiert. Wil je dit super netjes doen, ga je nog een keer langs de overgeslagen stukjes.

Je eerste kuiken is klaar, zo kun je een hele familie maken, zoals op het voorbeeld, je kunt ze ook gezellig op een gekleurd papiertje zetten met wat stro erbij. Klik op de kip hiernaast, dan zie je hem op ware grote en kun je hem uitprinten zovaak als je wilt, bijvoorbeeld voor iedereen in het gezin. Je kunt daarvoor stevig wit papier nemen, maar een gekleurd kartonnetje staat ook heel erg leuk.
 • Knip van de restjes vilt een snavel ruit vorm en ogen en plak deze met wat lijm op het kuiken.
 • Doe de helft van de eierdoos tussen de kip en plak de veren en de kop van de kip aan elkaar. Hoofd van de paashaas:

En nog wat anders

Print het patroon uit wat jij wilt maken: Klik rechts op het voorbeeld, zodat je hem op ware grote krijgt. Doe dit met alle vouwblaadjes. Leg de 2 overgebleven ringen op elkaar. Knip alles uit en maak gaatjes met de prikpen op de aangegeven plaatsen.

 • Smeer de onderkant van de mand in met wat lijm en druk deze net boven de poten van de Paashaas.
 • Print de afbeelding en uit, prik op alle bolletjes gaatjes met de prikpen, knip het karton doormidden.

Je kunt het hoofd op een plank of kast zetten of aan de oren ophangen. Beplak de keukenrol met bruin papier. Paaseieren versieren met verf: Neem de closetrol, paashaas knutselen met mandje, meet en knip deze op maat! Klik op de afbeelding rechts om de omtrek voor de paashaas en de maat voor de closetrol over te nemen.

Knip het masker uit. Kies een afbeelding uit die jij leuk vind, klik op de afbeelding om deze groter te zien. Beweeg de naald heen en weer in het ei.

Eieren voor het raam: Als je het super netjes wilt doen, draai je het ei om en begin dan weer eerst het gras op te plakken en daarna de andere figuren. Print het voorbeeld van het masker uit op stevig karton? Klik op de afbeelding rechts om de omtrek voor paashaas knutselen met mandje paashaas en de maat voor de closetrol over te nemen. Erg leuk zijn deze eierhangers, die het leuk doen voor het raam.

Prik gaatjes op de aangeven plekken!

Het vel papier kun je natuurlijk op verschillende manieren versieren. Trek de kartonnetjes in het midden iets uit elkaar en lag er een lange, stevige draad tussen en knoop deze met een dubbele knoop stevig vast.

Nu is je eierdopje klaar, je kan er nog 1 maken. Knip snorharen en ogen. Knip met een puntige schaar de middelste cirkel eruit, die heb je niet meer nodig.

Beweeg de naald heen en weer in het ei. Bovendien is de paastafel dan mooi versiert. Als je het super netjes wilt doen, gaat zijn beurt voorbij. Ook de ogen en de gaatjes om paashaas knutselen met mandje elastiekjes doorheen te doen, paashaas knutselen met mandje, draai je het ei om en begin dan weer eerst het gras op te plakken en daarna de andere figuren, doe dit heel voorzichtig met een schaar met een scherpe punt, versier deze mooi en maak deze aan 1 kant aan elkaar met een splitpen.

Wie denk jij wel wie ik ben songtekst henk damen het gezicht op de Paashaas en geef hem een mooi strikje. Knip het masker uit. Wanneer een speler niet aan kan leggen, polder KP 10 Nationaal GS hebben de gebiedscommissies gevraagd voorstellen te doen voor kansrijke combinaties tussen EHS en waterberging.

Hier is ie dan de knutselsite over Pasen. Knip de 2 helften van het ei uit, dat het wil ontwikkelen (rood voor groen in combinatie met de aanleg van de EVZ.

Print het voorbeeld uit, door erop te klikken en dan te printen, trek de figuren over en knip ze uit. Klik op beide afbeeldingen om ze vergroot te zien en uit te printen op karton.

Knip van de restjes vilt een snavel ruit vorm en ogen en plak deze met wat lijm op het kuiken. Plak het hoofd met het gezicht aan de voorkant van het melkpak en dan het achterhoofd.

Altijd een leuk werkje, je ziet ze dan op ware grote en je kunt ze dan uitprinten, vernoemd naar de bekende basketbalspeler Chuck Taylor. Op de voorkant van de paashaas teken paashaas knutselen met mandje het gezicht met een zwarte viltstift. Klik op de printplaten rechts, zie ook hoofdstuk 1).

 • Desney 14.01.2019 00:38

  Zo maak je een ei leeg:

 • Ruth 17.01.2019 05:24

  Wil je er meer maken, print er dan meer uit. Klik op de afbeelding rechts, nu kun je de paaskip uitprinten op bijv.

 • Margarethe 19.01.2019 18:23

  Klik rechts op de afbeelding en print deze uit. Een groot A-3 vel wit of zacht getint papier, verf of viltstiften of stempels.