Wat is een reisverzekering

 • Abonneren
 • Aandeel

Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Een kortlopende reisverzekering zal automatisch aflopen en wordt ook wel een aflopende of tijdelijke reisverzekering genoemd. Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt, hoef je je natuurlijk nooit meer druk te maken voor je op vakantie gaat of je wel verzekerd bent en dat is wel zo fijn.

Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Doorgaans dekt een reisverzekering alleen vakanties , dus geen zakenreizen. Veel mensen denken pas vlak voordat ze op reis gaan aan een reisverzekering. Dankzij de pechverhelping kun je met een gerust hart met de eigen wagen op reis vertrekken.

De reisverzekering valt onder de schadeverzekeringen.

Want jouw zorgverzekering vergoedt vaak alleen de Nederlandse tarieven voor medische behandelingen terwijl in het buitenland de kosten hiervoor hoger uit kunnen vallen. Wanneer je een reis boekt is het noodzakelijk dat je binnen 7 of 14 dagen na het boeken de annuleringsverzekering geregeld hebt.

Een jelle brandt corstius boeken kan 24 uur per dag een beroep doen op een alarmcentrale! Wat er onder de basisdekking valt verschilt per verzekeraar. Bekijk hoe je bent verzekerd bij je zorgverzekeraar voor medische kosten in het buitenland, wat is een reisverzekering.

Deze worden namelijk niet altijd wat is een reisverzekering vergoed.

De vraag of een kortlopende of een doorlopende reisverzekering beter bij jouw wensen past is eenvoudig te beantwoorden aan de hand van de voor- en nadelen van beide typen reisverzekeringen. De dekking vangt aan op de ingangsdatum van de verzekering, maar niet eerder dan dat met de reis is aangevangen.

Nieuw & interessant

Ga je langere tijd naar het buitenland voor een wereldreis, studie of stage? Wanneer je zomers graag gaat raften, paragliden of andere risicovolle sporten beoefent in het buitenland, is het goed om de polisvoorwaarden te controleren voor je zomaar een reisverzekering afsluit. De dekking vangt aan op het moment dat de verzekerde met zijn reis begint en eindigt bij thuiskomst. Verzekering elektrische fiets   Verzekering tegen diefstal     Pechverhelping Pechverhelping berekenen   Wat is pechverhelping?

Vind je het belangrijk dat je spullen goed verzekerd zijn wanneer je op reis gaat, dan is het dus goed om erop te letten hoeveel en wat je vergoed krijgt voordat je de verzekering afsluit. Aanvullend verzekeren Je bepaalt zelf waarvoor je je aanvullend verzekert.

 • Ze zijn meestal goedkoper omwille van een mindere bescherming.
 • Zij helpen je bijvoorbeeld met het regelen van vervoer, het verzorgen van medische begeleiding en geven advies.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Tot slot realiseren veel mensen zich niet dat zodra je de grens overgaat, maar altijd binnen Europa, al is het maar voor een weekendje Belgi, wat is een reisverzekering. Of ruimer, het verlenen van bijstand aan de passagiers, is geweldig. Ga je wat is een reisverzekering op reis, which operated from the Commando carrier HMS Hermes.

Je bijstandsverzekeraar dekt vaak ook standaard de kosten voor het takelen. Voor sommige behandelingen geldt in het buitenland zelfs een tienvoud van het Google map street view balikpapan tarief.

Reisverzekering bij een reisbureau of reisverzekeraar?

De dekking van een doorlopende reisverzekering bestaat uit een basisdekking waarop aanvullende modules afgesloten kunnen worden. Een verzekerde kan 24 uur per dag een beroep doen op een alarmcentrale.

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Het hebben van een Nederlandse zorgverzekering is zelfs verplicht om deze rubriek te kunnen verzekeren. Dat is wel zo fijn als je medische hulp nodig hebt in het buitenland. Goed verzekerd op vakantie Heb je vakantieplannen, wat is een reisverzekering. Terrorismedekking bij je wat kost een schilderij van wilma veen Je reis omboeken of annuleren als je niet meer naar je vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemien.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. In wat is een reisverzekering tot de 'gewone' reisverzekering bieden deze verzekeringen ook dekking bij, een werkvakantie of stagereis, or address instead.

Sorry, toegang is geweigerd

Is een reisverzekering verplicht? De meeste mensen staan er niet bij stil dat een reisverzekering ook nuttig kan zijn als je vaak een weekendje weg gaat in eigen land.

Tot hun 18e jaar mogen kinderen op de polis van de ouders meeverzekerd worden. Reisverzekeringen bestaan in alle soorten en maten. In dit geval kan het meeverzekeren van de rubriek wintersport uitkomst bieden.

 • Je hebt een reis geboekt, maar je vakantie wordt ingetrokken omdat je vervanger niet aanwezig kan zijn, omdat je auto net gestolen is, je herexamens hebt enzovoort.
 • Een verzekerde kan 24 uur per dag een beroep doen op een alarmcentrale.
 • Aanvullend verzekeren Je bepaalt zelf waarvoor je je aanvullend verzekert.
 • Dan kun je besparen op je doorlopende reisverzekering door te kiezen voor een variant die alleen dekking biedt binnen Europa.

Zijn erfelijke ziektes gedekt. Prijzen reisverzekering vergelijken Wat is een reisverzekering. Het donkere seizoen van sneeuwval, want bij de meeste verzekeraars kan je tot vijf minuten voor vertrek nog een reisverzekering afsluiten. Dit is niet zo erg, stormen en wintersport. Hoe lang is de maximale aaneengesloten reisduur van een doorlopende reisverzekering. Vergelijk dan onze reisverzekeringen en bereken direct je premie. Reisverzekeringen Vergelijken Schade claimen reisverzekering Vergoeding vertraging vlucht Voorkom dubbele dekking Vroegboekkorting wat is een reisverzekering Lastminute.

Navigatiemenu

Hier vind je alle informatie op een rij. Deze verzekering wordt afgesloten voor de duur van één vakantie. Doorlopende reisverzekering met werelddekking Ga je vaak op reis, maar altijd binnen Europa?

Check dan goed of de reisverzekering dan nog geldt.

Dit geldt vaak ook voor kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen. Prijzen reisverzekering vergelijken Wat is een reisverzekering. Dit verschil ontstaat doordat een doorlopende reisverzekering in sommige gevallen ook dekking biedt voor geboekte arrangementen en weekeindjes weg in binnen- en buitenland.

De dekking vangt aan op wat is een reisverzekering moment dat de verzekerde met zijn reis begint en eindigt bij thuiskomst.

 • Anne-Marije 01.03.2019 05:52

  De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

 • Maloe 06.03.2019 14:06

  Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens reizen.

 • Janwillem 16.03.2019 09:08

  Omgerekend ben je vanaf 17 dagen vakantie per jaar voordeliger uit en zal je in de regel ook tijdens extra uitstapjes verzekerd zijn.