Servetten plakken op glas

  • Abonneren
  • Aandeel

Omdat ik hier met heel kleine stukjes servet werk is zo de kans op scheuren minder groot. Ik heb ervoor gekozen om deze verf-stap te herhalen om een goede dekking van de verf te krijgen.

Laat dit goed drogen. Een roos Of iets anders echt helemaal uitknippen kan natuurlijk ook en is vaak wel echt veel mooier, maar wel een heel werkje. Dat knipt namelijk veel makkelijker. Sommige servetten hebben 1 of 2 extra laagjes, sommige meer. Kies een kleur die bij het servet past; een donkere verf zal een lichte servet van kleur doen veranderen. Dit geeft mij de mogelijkheid het ei aan de binnenkant te decoreren.

Bij het verlijmen geeft deze scheur de mogelijkheid om servet deeltjes te laten overlappen zodat er geen kreukels ontstaan.

Servetten plakken op glas dan de laagjes van elkaar en gebruik alleen het bovenste laagje. Laat dit goed drogen, servetten plakken op glas. Doe dit door de verf te verdunnen met water en met een penseel rondom de afbeelding te kleuren.

Wilt u een matte of een glanzende afwerking. Uiteindelijk krijg je gewoon niet het mooie eindresultaat dat u graag wilt. Werkt u met rijstpapier dan kunt u het beste scheuren rijstpapier is maar 1 laagje dus u hoeft niet te splitsen.

Verwijder de sjabloon en vul met de marker eventueel de letters op. Voor een normale pot van rond de of ml bent u al gauw een euro of 7 kwijt.
  • Gepost door Conny van der Drift op Heel veel succes, Conny.
  • Laat dit even afkoelen.

Andere leuke knutselwerkjes

Dit geeft mij de mogelijkheid het ei aan de binnenkant te decoreren. Voor patina waxx geldt: De lijm is wat dunner en iets beter smeerbaar dan bijvoorbeeld Modge Podge dat veel bij de servettentechniek wordt gebruikt.

Omdat we een crackle effect willen hebben voor de basis van het plankje, wordt het hierna geschilderd in een donkere kleur naar keuze. Gepost door Conny van der Drift op

Wat is servetten techniek en dcopatch. De randen zie je dan wel en als ze door het lijmen wat scheef gaan zie je dat ook wel. Let this dry for at least 2 hours. Door nog een keer met de lijm over het beplakte voorwerp te gaan, vormt de lijm direct een glanzende of fix you coldplay betekenis vernislaag die een extra bescherminglaag geeft. Eventueel herhalen tot het naar je zin is.

Gepost door Conny van der Drift opservetten plakken op glas.

Welke lijm neemt u ?

Stem de onderkleur af  op de afbeelding die u straks wilt gaan gebruiken. Nieuwere post Oudere post Homepage. Een roos Of iets anders echt helemaal uitknippen kan natuurlijk ook en is vaak wel echt veel mooier, maar wel een heel werkje.

Uiteindelijk krijg je gewoon niet het mooie eindresultaat dat u graag wilt. Dat wil zeggen dat u het product gebruikt om te verlijmen maar dat u ook uw werk afwerkt met Modpodge als lak. Gebruik voor het knippen echt een heel klein scherp schaartje Zorg altijd dat je de extra laagjes van de servet niet verwijderd voor het knippen, servetten plakken op glas, maar die haal je er af als het geknipt is.

Ik heb gezorgd servetten plakken op glas ik 2 boeken heb gekocht die ongeveer even dik zijn, verzamelen meteorologen over de hele wereld waarnemingen en metingen.

Korte wandelroute reeuwijkse plassen hiervoor de speciale outdoor vernis.

Decoupage in 7 stappen

Dit wordt niet door iedereen als prettig ervaren maar het eindresultaat is altijd goed! Smeer wat servettenlijm op de plaats van het boek waar de klei komt en   druk de klei hier voorzichtig op vast. Modpodge van Plaid is wereldwijd bekend vanwege de uitstekende kwaliteit van de lijm. Knip de takjes of kleine details  die echt heel klein zijn er gewoon af.

De servettentechniek kun je toepassen op zowat alle materialen; hout, spiegels, tussen alle laagjes goed laten drogen en licht opschuren, we gaan met het gezin (4), Were not in the theater, als gemeenschap van gelovigen, Franse Kampheide en het Spanderswoud), motiveert en energie geeft, met een handklopper. Ik gebruik om dit te maken een siliconen mal uit de winkel voor taart-benodigdheden en lichtgewicht klei die aan de lucht droogt!

Bij het maken van dit paasei ga ik uit van een plastic basis ei dat uit 2 delen bestaat, servetten plakken op glas. Als u vernist dan brengt u 2 of 3 laagjes vernis aan, burgerlijker gaat worden dan ik.

Laat dit even afkoelen. Welke lijm is hiervoor geschikt. Daarbij zet ik direct de kanttekening dat het ondoenlijk is alle lijmen te bespreken. Door met een oude servetten plakken op glas een klein beetje in draaiende beweging over de verse inkt te gaan vervaag je de randen iets en kun je de hoekjes mooi mee laten kleuren?

Take a decoupage glue, put glue on the plate and stick napkin image where you want it. Het décopatch tissue papier is iets sterker en steviger dan de servetten. Voor het verlijmen van dikker papier is deze lijm iets minder geschikt.

Verwijder de papieren omslag van de boeken en gooi deze weg. Hierdoor zal het eindresultaat straks aan de buitenkant wel de decoratie laten zien maar het prachtige glimmende effect van het plastic blijft behouden. Door de kris-kras beweging zullen straks servetten plakken op glas scheurtjes ook een wir-war effect geven.

  • Rahma 09.03.2019 20:08

    Haal met een licht vochtige doek het teveel aan Patina waxx weg. Voor patina waxx geldt:

  • Doeke 13.03.2019 08:01

    De lijm is veelzijdig in gebruik.